Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

F=ma


Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτά που θέλω να πώ δηλώνοντας απερίφραστα: Δεν είμαι σχετικός με το αντικείμενο της Φυσικής. Η οποιαδήποτε χρήση όρων/ νόμων της Φυσικής γίνεται καθαρά για λόγους μυθοπλασίας,διευκόλυνσης και εξυπνακισμού, και οι πληροφορίες αντλούνται απ'την ασθενή μνήμη του γράφοντος και βασίζονται στη σχολική διδασκαλία.
                             F=ma
Η δύναμη είναι ίση με τη μάζα ενός σώματος επι την επιτάχυνσή του. Ας μην ασχοληθούμε με το m. Ας δεχθούμε οτι a  είναι η δημοκρατία,και οτι F είναι το καλό της χώρας.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιχειρούν να μας πείσουν οτι F= οικονομία. Θέλουν επίσης να μας πείσουν οτι το a είναι ανασταλτικός παράγοντας του F. Θέλουν να φέρουν το a  στα μέτρα τους έτσι ώστε χρησιμοποιώντας το F ως δικαιολογία , να αξιοποιήσουν το m , και να το μοιράσουν μεταξύ τους. Όπου m λοιπόν βάλτε ότι σας έρχεται στο μυαλό. Χρυσάφι, τηλεπικοινωνίες, Νερό, Ρεύμα, Πετρέλαιο... Τους πόρους που είναι "ευρωπαϊκοί" όπως είπε και ο Σαμαράς.

Ας σκεφτούμε λίγο διαφορετικά.
Ας αφήσουμε το F άγνωστο. Πως θα σας φαινόταν αν το F δεν ήταν η οικονομία. Εαν τα προγράμματα τα οποία πασχίζουν, όπως δηλώνουν, να βελτιώσουν την οικονομία, δεν υπήρχαν;  Πώς θα σας φαινόταν αν το a ήταν  σταθερό(=1); Κυρίως, πώς θα σας φαινόταν αν το m, ήταν στα δικά μας χέρια; Αν το a σταθερό, και το m  στα χέρια μας, σημαίνει οτι F=m , που σημαίνει ουσιαστικά οτι το καλό της χώρας θα ήταν στα δικά μας χέρια.


Τρίτος Νόμος του Νεύτωνα
F1 + F2 =0 -->  F1 =- F2 
Πράγμα που σημαίνει οτι για κάθε δράση, υπάρχει μια αντίδραση ίδιου μεγέθους και αντίθετης κατεύθυνσης. 
F1= Κρατική δύναμη= Καταστολή+Μέτρα+Μεγαλοεργολάβοι+Μιντιακη Τρομοκρατία+εκφασισμος+Ανεργία+Ιδιωτικοξεπουλήσεις

 F2 = Λαϊκή Δύναμη=Διαδηλώσεις+Καταλήψεις+Αντιστασιακοί δημοσιογράφοι( Hot Doc,Unfollow και λίγοι ακόμα)+ πολιτική σκέψη,ενημέρωση και οργάνωση της εργατικής τάξηςΧρησιμοποιώντας τους δύο αυτόυς νόμους, υπήρξε η κίνηση της ΒΙΟΜΕΤ. Εργαζόμενοι που επλήγησαν απ'την F1, και ήταν πάνω απο ένα χρόνο απλήρωτοι, θέλησαν να πάρουν το m στα χέρια τους. Ο πλούτος πάνω στον οποίο δούλευαν, και απο τον οποίο κέρδιζαν λιγοστά χρήματα ήρθε η ώρα να φτάσει στα δικά τους χέρια. Την ώρα που όλα κατέρρεαν, κάποιοι, είδαν κάτι να στέκεται. Στις 13 Φλεβάρη πέρασαν τις πόρτες του εργοστασίου, και το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί ξανά. Και αυτό ήταν μια νίκη. Γιατί δόθηκε ενα μήνυμα. Πως το σύνθημα "Εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά!" είναι μάλλον αλήθεια.
Το αν η ΒΙΟΜΕΤ θα πετύχει η όχι, είναι αμφίβολο, αλλά πιό σημαντικό είναι αδιάφορο. Γιατί αν αποτύχει δεν θα είναι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδιαχείρηση. Δεν θα είναι γιατί "είναι φυσική νομοτέλεια, κάποιοι άνθρωποι να κυριαρχούν και κάποιοι να κυριαρχούνται". Θα είναι γιατί η F1 στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης και επίπλαστης νομιμότητας θα έχει υψώσει τείχη απέναντι στην επιτυχία του εγχειρήματος. Είτε θα σπάσει την κατάληψη, ή θα δώσει φιρμάνι στους προμηθευτές να μπλοκάρουν την παραγωγή. Όπως και στην Βίλα Αμαλίας, το κράτος θα δώσει ένα μήνυμα: Προτιμώ ένα κτήριο να σαπίζει απ'τα ποντίκια, παρά να είναι στα χέρια της F2.
Και είναι απόλυτα λογικό. Γιατί όπως είπαμε είναι αντίρροπες δυνάμεις.
Σκεφτείτε πόσο πιο απλό θα ήταν άν το κράτος επιδοτούσε την εργασία αντί για την ανεργία. Δηλαδή είναι πχ 100 εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΕΤ. Αν αντί να  δίνει επίδομα ανεργίας σε μηνιαίες δόσεις επι 1 τουλάχιστον χρόνο,σε 100 άτομα επέλεγε να τους τα δώσει "μπροστά" στο όνομα του συνεταιρισμού, έτσι ώστε να έχει ένα startup κεφάλαιο, πόσο πιο σωστό θα ήταν; Αντί δηλαδή να πληρώνεις κάποιον και να μην είναι παραγωγικός, γιατί να μην τον πληρώσεις και να του δώσεις την ευκαιρία  πρώτον να μην εξαρτάται απο σένα και δεύτερον να σε οφελήσει και εσένα μακροπρόθεσμα ( απόδοση φόρων, εξαγωγές κλπ).

Η απάντηση έρχεται δυστυχώς απ'τη φυσική. F1 =- F2 
Όσο η   F2  εξαθλιώνεται, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η  F1.
Οσο το a μικραίνει, τόσο μικρότερη γίνεται η  F2.


Κι όσο μικραίνει το a, τόσο περισσότερο η F1 μπορεί να κάνει ότι θέλει με το m.
Όπως είπαμε  F1 =- F
Και κάποιοι είπαν :  το m είναι δικό μας! Το χρυσάφι, το νερό μας! Και βγήκανε στους δρόμους να διώξουν τις δυνάμεις της καταστολής.
Αλλού, κάποιος αρνήθηκε να είναι μέλος της F1. και αρνήθηκε να κάνει έξωση σε μια γιαγιά. Λέγοντας "Δε θα κόψετε την αλυσίδα!"
Παλαιότερα, κάποιος άλλος, βλέποντας τα tank του Αμερικανικοκινούμενου πραξικοπήματος είπε :"Έχουν την ισχύ να μας υποτάξουν αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τις κοινωνικές διαδικασίες με εγκλήματα και με επίδειξη δύναμης. Είμαι βέβαιος ότι ο σπόρος της έντιμης συνείδησης που φυτέψαμε σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιανούς πολίτες δεν είναι δυνατόν να ξεριζωθεί. Η ιστορία είναι με το μέρος μας και την γράφει ο λαός"

Αν διαπιστώσουμε οτι το a πρέπει να μείνει πάση θυσία σταθερό, αν όχι αυξανόμενο, αν διαπιστώσουμε τη θέση μας στην εξίσωση, τότε, και μόνο τότε to F θα έχει υψηλή τιμή. Τότε και μόνο τότε θα έρθει το m στα δικά μας χέρια.
Με μικρές ή μεγάλες πράξεις αντίστασης. Κι άν νιώθεις πως αυτό που κάνεις πως είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, τότε σκέψου: Τί είναι ο ωκεανός, αν όχι ένα σύνολο απο σταγόνες;Επειδή κρίνω πως καλύτερα απο μένα μπορεί να τα 'πεί ένας απ'αυτούς που έχουν κάνει αυτό το βήμα, κλείνω με τα λόγια του πυροσβέστη απο την Ισπανία.

"Δεν ασχολούμαι με αυτό, δεν θα κόψετε την αλυσίδα.
Έτσι αλλάζει ο κόσμος.
Έτσι και μόνο.
Ο κόσμος αλλάζει τη στιγμή που ακούς τ΄αρχίδια σου και μόνο,
κι αν αυτό ακούγεται σεξιστικό,
εννοώ τη στιγμή που ακούς την καρδιά σου και μόνο.
Τη στιγμή που παύεις να σκέφτεσαι συνέπειες και κυρώσεις.
Τη στιγμή που παύεις να σκέφτεσαι τι θα σου συμβεί αύριο. 
Τη στιγμή που παύεις να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από το τώρα.
Τη στιγμή που υπάρχει ενώπιον σου μόνο ένα αίσθημα δικαίου,
που αν δεν το υπακούσεις θα νιώσεις ανθρωπάκι.
Τη στιγμή που αψηφάς το νόμο για χάρη της δικαιοσύνης.
Τη στιγμή που δεν γίνεσαι συνεργός τους στην εξαχρείωση. 
Τη στιγμή που λες ως εδώ και όχι παραπέρα.
Τη στιγμή που τους δίνεις να καταλάβουν πως τους έχεις
και δεν σ' έχουν.
Πως δεν μπορούν ποτέ να σ΄ έχουν.
Πως μερικές οριακές φορές
υπάρχει μόνο το σωστό και το λάθος
και καμία διαβάθμιση ανάμεσα. 
Τη στιγμή που τους δείχνεις ότι είσαι άνθρωπος
που σκέφτεται ελεύθερα και όχι φοβισμένα,
που δρα γενναία και όχι υποταγμένα.
Τη στιγμή που υψώνεις την αξιοπρέπειά σου
απέναντι στην αναλγησία τους,
τότε αρχίζει να κερδίζεται κάτι,
που αποκλείεται στο τέλος να νικηθεί. 
Δεν κερδίζει η κτηνωδία ιστορικά.
Η ανθρωπότητα μπροστά πήγαινε
και μπροστά θα συνεχίσει να πάει.
Δεν θα νικήσουν. 
Θα νικήσουμε."


Σπύρος Παπαδάς

4 Χρόνια Fast-Thoughtάδικο

Πρωτοσέλιδα

Αναγνώστες

ELSA Magazine

Χαθηκες????Το Ψαχτηρι μας

Facebook Page

Κυβέρνηση Παπαδήμου

Follow by Email

Κατεβάστε το Περιοδικό!

Προσθέστε μας!

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤO

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ

ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΥ
ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ
spitsos

Δεν ξεχνω τον Αλεξη

Δεν ξεχνω τον Αλεξη,δε συγχωρω τους δολοφονους,δεν τους χαριζω το ασυλο μου,δεν τους χαριζω τη ζωη,ουτε το μεροκαματο μου.Ο Αλεξανδρος Γρηγοροπουλος ζει,οπως θα συνεχισει να ζει και ο Τεμπονερα,και ο Πετρουλας και ο Λαμπρακης.Ζουν και θα ζουν οσο θα υπαρχουν ανθρωποι να αγωνιζονται στη μνημη τους.

Για ποιο λογο ψηφιζετε το κομμα σας

Θα βγούμε απ'την κρίση

Ποια εφημεριδα διαβάζετε

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μετρητης Επισκεπτων

Προβολές τελευταίου μήνα

Αρχισυντάκτης

Η φωτογραφία μου
Τηρούμε απαρέγκλιτα την αρχή της επωνυμίας. Κάθε συντάκτης είναι υπεύθυνος για το άρθρο που υπογράφει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου